De veiligheid van jouw kat komt altijd op de eerste plaats.

Wij vinden het heel erg belangrijk dat de katten die een sjaaltje van ons dragen dit ook veilig kunnen dragen. Ons motto is daarom ook: als het niet veilig is voor de kat dan doen we het niet. 

We hebben veel manieren bekeken waarop je de sjaal veilig zou kunnen bevestigen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een pin met een rubberen dopje. Dit dopje blijft goed zitten als er geen kracht op uitgeoefend wordt. Op het moment dat een kat met zijn sjaal blijft hangen schiet het rubberen dopje los en is de kat weer veilig. 

IMG-20200914-WA0010-01.jpeg
IMG-20200914-WA0011-01.jpeg
 

Hoe zorgen wij voor een duurzaam product?

Wij gebruiken alleen producten waarvan we weten wat de herkomst is. Zo gaan wij in gesprek met een wol leverancier om te kijken of de producten die zij leveren aan onze kernwaarden voldoen. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan een betere en gezondere wereld zonder verspilling, uitbuiting en met een minimale Co2 afdruk.

"Als de aarde opwarmt hebben we niks aan sjaaltjes, dat willen we voorkomen"

 

Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een verpakking van biologisch afbreekbaar karton, gebruiken we duurzaam katoen

in onze 2020 collectie en wol waarvan we

weten dat de dieren het goed hebben.

pastorale Scène
 

Al snel haastten ze zich naar de dichtstbijzijnde wolwinkel en gingen ze aan de slag. Samen ontwierpen ze een groot aantal verschillende soorten sjaals die hun katten nu vol trots dragen.

WhatsApp Image 2020-02-06 at 19.30.37.jp

Ons verhaal

Goede vrienden en trotse kat eigenaren Max Groenen en Ruben van der Kleij zochten naar een goede manier om hun trouwe huisdier te belonen.

Wat is er dan beter dan een zelfgemaakt cadeau! 

Een sjaal voor jouw kat

Om ook andere poezen, katten en hun baasjes blij te maken, begonnen zij samen het bedrijf ‘Scarfield Catwear’.

In eerste instantie zal het bedrijf zich richten op winterse kattenproducten.

Ieder model wordt vernoemd naar een bestaande kat, zie hier enkele voorbeelden hiervan:

Tommy

Dit is Ruben's kat "Tommy".

Tommy is een echte buitenkat. Deze stoere kleine tijger haalt soms een nacht door en komt vervolgens koud en modderig terug van zijn avonturen. Hij vindt het heerlijk om vervolgens opgekruld in zijn stoel te liggen en lekker op te warmen met zijn sjaaltje om.

Krá

De kat van Max "Krá" is meer een luxe poes.

 

Deze stads-kat blijft lekker binnen. Ook voor deze kat hebben we speciale soorten sjaals die extra zacht zijn en van meer kleurrijke en chiquere wolsoorten worden gemaakt.

Krá zonder sjaal is als een muis zonder staart.

Scarfield kattensjaals komen in 3 verschillende uitvoeringen: 

 

De "Unique" lijn
Met de grootste zorg en geduld kiezen wij onze wol. Hierbij letten we op de kwaliteit, de samenstelling, zachtheid, toepassing en gaan we qua kleur mee met de modetrends van het moment. Ook worden onze modellen grondig getest door onze eigen katten en voldoen ze aan al onze kwaliteitseisen.

De 2020 collectie

Deze collectie is zelf ontworpen en worden zelf gemaakt in ons atelier waar wij een breimachine hebben staan.

De Limited collectie

Deze collectie is helemaal ingericht op de speciale dagen van het jaar. Van moederdag tot Kerst we proberen ze allemaal mee te pakken. Van elke sjaal is er maar een beperkte oplage, vandaar de Limited editie. 

Ecologisch verantwoord:
Scarfield Catwear probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van ecologisch verantwoorde producten. Van de enveloppen tot aan de verwerking van de wol, overal proberen wij een zo ecologisch mogelijk verantwoord product te produceren.